Mindful leiderschap

Bewustr biedt Op Maat trajecten voor het ontwikkelen van mindful leiderschap.

Het traject

  • Biedt je de mogelijkheid om veerkrachtiger, meer ontspannen en minder opgejaagd in het leven en het werk te staan
  • Het helpt je het juiste perspectief te vinden
  • Creatiever en opbouwend met anderen en situaties om te gaan.
  • Het stimuleert je innovativiteit

Je traint

Focus en bewustzijn, de 2 belangrijkste eigenschappen voor effectieve mentale prestaties en zelfmanagement.

Focus

Focus vormt de kern van zelfleiderschap en stelt je in staat je doelen te realiseren en vast te houden aan een bepaalde strategie. Als je in een belangrijk gesprek zit, zorgt focus ervoor dat je je aandacht er bij kunt houden, zonder dat je gedachten afdwalen.

Met het trainen van je focus ben je in staat je voor een langere tijd op een taak te richten zonder te worden afgeleid. Het vergroot je effectiviteit en efficiëntie.

Bewustzijn

Bewustzijn is het vermogen om op te merken wat er gebeurt, om je heen en in jezelf. Het maakt je bewust van innerlijke processen en automatische reacties. Hierdoor vergroot je het vermogen tot zelfmanagement. En ben je in de interactie met anderen beter in staat op te merken wat er in de dynamiek gebeurt en adequaat te reageren. Bovendien is het de eigenschap die je er op attent maakt als je je focus verliest.

Met het trainen van je bewustzijn ontwikkel je mentale kracht en vrijheid. Het stelt je in staat jezelf beter te leren kennen, wat je voelt en wat je denkt. Je wordt je meer bewust van je behoeften en grenzen en leert van daaruit te handelen.

 

De werkwijze

Tijdens een kop koffie of thee verkennen we het uitgangspunt voor het traject en de beoogde doelen. Hierbij sluiten we maximaal aan bij jouw omstandigheden en behoeften. Waarna we, als er een wederzijds klik is, samen aan het werk gaan.

 

Interesse? Neem vrijblijvend contact op: info@bewustr.com

 

Terug naar de homepage

Anne-Marie, HR manager over haar coachingstraject

“De emmer was vol! Ziek gemeld op het werk en dan zit je ineens thuis. En hoe dan verder? Na online zoeken, ben ik terecht gekomen bij Helen. Eerst heb ik bij haar de mindfulness training in groepsverband gevolgd. Dit zette al zoveel in werking dat ik graag haar hulp wilde bij mijn re-integratie.

We hebben doelen gesteld en daarmee begon het coachtraject.
Helen biedt een veilige omgeving om aan jezelf te kunnen werken. Ze is een fijne gesprekspartner en is duidelijk en doortastend in haar manier van communiceren. Ze houdt je een spiegel voor en dat is soms zeer confronterend maar elke keer kwam ik weer een stap verder. Helen leerde mij weer te vertrouwen op mijzelf en op mijn gevoel. Ik zit veel minder in mijn hoofd en heb de rust teruggevonden in mijzelf. 
Coaching vraagt veel van jezelf maar met de hulp, advies en begeleiding van Helen wordt het een zeer leerzame ervaring die ik iedereen aan kan raden.”