Over Bewustr

Creëren van meer bewustzijn als missie.


3 jaar geleden zakte ik, met de koelkastdeur nog in mijn hand, door mijn benen. Ik kon letterlijk niet meer op mijn benen staan. Mijn moeder bracht mij naar de bank, waar ik alleen nog maar kon huilen. Diagnose: burn-out. Daar zat ik dan: 39 jaar met een fijn gezin, moeder van 2 mooie kinderen en goede baan, bezig met een opleiding maar met totaal geen energie meer. Op dat moment besloot ik dat ik dit nooit meer mee wilde maken en dat het roer echt om moest. Ik startte een intensief hersteltraject, omdat ik met mijn hoofd kon bedenken wat er mis was gegaan. Maar geen idee had hoe ik het anders kon gaan doen. En ik wilde het anders doen.

Ik begon mezelf langzaam maar zeker weer op te bouwen en leerde gaandeweg zoveel levenslessen dat ik terugkijkend kan zeggen dat het de meest waardevolle en inzicht gevende periode van mijn leven is gebleken.

Het was in die periode dat ik mezelf voor nam een zelfbewuste vrouw te worden.

Een zelfbewuste vrouw (in mijn woordenboek) =

iemand die in contact staat met zijn eigen grenzen en behoeften en

het zichzelf waard vindt om daar gehoor aan te geven

en daar ten volle naar durft te handelen.

De jaren in de aanloop naar mijn burnout was ik daar ver van af komen te staan. Sterker nog, ik kwam tot de ontdekking dat ik nooit écht in contact heb gestaan met mijn behoeften en mijn grenzen. Wat in mijn beleving onherroepelijk heeft geleid tot een burn-out. Ik zeg wel eens ik was een accident waiting to happen, een trein die wel moest ontsporen.

Had ik deze lessen kunnen leren zonder mijn burn-out? Ik weet het niet. Wel denk ik dat het me had geholpen als ik eerder had geleerd in contact te komen met mijn eigen grenzen en behoeften.

Toen mijn persoonlijke doel werd een zelfbewuste vrouw te zijn, betekende dat hard werken. Elke keer als ik tegen een grens aan liep, stelde ik mezelf de vraag. Ben ik het waard om in deze situatie mijn grens aan te geven? Als het antwoord ja was (en meestal is dat zo met grenzen), moest ik daar naar handelen. Wat direct gevoelens van angst en onzekerheid opleverde. Bang voor afwijzing speelde ook een rol. En tóch deed ik het. In het begin werd ik er letterlijk ziek van: klamme handen, bonkend hart en een misselijk gevoel. Maar ik deed het. Want elke keer als ik mijn grenzen voelde én daar naar durfde te handelen bracht het me dichter bij mijn doel.

Langzaam groeide het besef dat ik het waard was om te leven vanuit mijn eigen grenzen en behoeften. Dat ikzelf het kompas van mijn eigen leven mocht zijn. En daarmee groeide ook mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Er kwam een dieper innerlijk besef van te mogen zijn, precies zoals ik ben.

Het stelt me in staat om steeds verder buiten mijn comfort zone nieuwe dingen aan te gaan. Grenzen van wat ik denk te kunnen op te zoeken en te verleggen. Angst maakt plaats voor vertrouwen. En steeds sterker wordt het gevoel dat ik mijn persoonlijk doel wil ombuigen naar een grotere missie.

Wat als ik het belang van zelfbewustzijn kan overbrengen op anderen? Wat als ik mensen kan coachen in het creëren en vergroten van zelfbewustzijn? Dan kan ik voorkomen dat mensen burn-out raken, dat jij burn-out raakt. Dan heeft dat hele pijnlijke, persoonlijke leerproces een hoger doel. En kunnen mijn levenslessen jou behulpzaam zijn.

Dat is wat ik wil! Ik ben een zelfbewuste vrouw met een missie. Een jaar geleden ben ik gestart met Bewustr. Na het lezen van deze pagina begrijp je waarschijnlijk beter dat de naam niet zo maar gekozen is. Het steeds bewuster in het leven staan is voor mij een voortdurend proces wat mij in staat stelt te groeien en mezelf te ontwikkelen. En daar wil ik jou ook graag bij ondersteunen.

De E in Bewustr ontbreekt, om jou en mij er aan te herinneren dat je niet perfect hoeft te zijn. Wees gewoon jezelf: goed is écht goed genoeg!

Met Bewustr richt ik me op vrouwen die met meer compassie en zelfbewustzijn in het werk willen staan. Die willen leren, groeien en ontwikkelen en daarbij moedig genoeg zijn om zichzelf en de eigen persoonlijke ontwikkeling als uitgangspunt durven gebruiken.

Durf jij het aan? Let’s connect!

Plan zelf via onderstaande button een vrijblijvend gesprek.

Let’s connect!

Terug naar de homepage