Bewustr Leven

Je telefoon gaat, je kind vraagt om aandacht, er moet een e-mail beantwoord worden en je wil ook nog graag een gezonde maaltijd op tafel zetten. Daarnaast ben je gevraagd voor een nieuw project op het werk en natuurlijk wil je ook nog sporten én leuke dingen doen met je vrienden. Als er vervolgens iemand aan je vraagt hoe het met je is, dan kun je maar één woord bedenken: druk.

Mensen hebben het drukker dan ooit. Met de komst van mobiele telefoons, Social Media en de voortdurende stroom van e-mails wordt van je verwacht dat je continu bereikbaar en beschikbaar bent. De uit-knop, zowel zakelijk als privé, is steeds moeilijker te vinden. Daardoor raken we overprikkeld en oververmoeid. Kortom. Druk zijn is het nieuwe normaal. De effecten hiervan zijn duidelijk merkbaar.

Maar wat doe je nu als je merkt dat je je al langere tijd gestrest voelt? Je voortdurend piekert over oplossingen: minder werken, maar dat wil je niet. Meer ontspannen, maar waar haal je de tijd vandaan?

Mindfulness wordt met succes ingezet bij de ondersteuning van de reguliere geneeskunde bij de bestrijding van diverse klachten, zoals bijvoorbeeld depressies, burn-out, milde angst klachten, overmatig piekeren, overspannenheid en stress-gerelateerde klachten. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat als gevolg van een regelmatige mindfulness beoefening deze klachten afnemen en/of beter hanteerbaar worden.

Wat is mindfulness?

In een mindfulness training (MBSR) leer je anders om te gaan met stress, piekeren, pijn en ongemak. Je leert je eigen grenzen en behoeften beter (her)kennen waardoor je beter voor jezelf gaat zorgen en met meer balans in je werk en leven komt te staan.

Groepstraining mindfulness (MBSR)

Kosten: € 399 voor particulieren*

Kennismakingsgesprek, 8 groepsbijeenkomsten van 2 1/2 uur, werkboek en audio bestanden.

De training wordt bewust aangeboden in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Hierdoor is er optimale aandacht voor iedere deelnemer. En krijg jij de aandacht die je verdient. Het voordeel van een groep is dat je leert van de ervaringen van anderen. Er is ruimte voor uitwisseling, zonder dat we te veel in de details gaan.

Individuele mindfulness training (MBSR)

Kosten: € 799 voor particulieren*

Kennismakingsgesprek, 8 individuele bijeenkomsten van 1 uur, werkboek en audio bestanden.

Een individueel traject kan handig zijn als je keuze wilt hebben in het moment waarop je traint. Bovendien zijn de bijeenkomsten aanzienlijk korter, waardoor het een minder grote tijdsinvestering vraagt.

Bij sommige zorgverzekeraars kom je in aanmerking voor een vergoeding van de mindfulness training. Check hier bij welke zorgverzekeraars. Mantelzorgers komen bij verzekeraar Menzis en FNV  in aanmerking voor vergoeding, € 100 tot € 150.

* De prijzen zijn voor particulieren, voor training vergoed door werkgever gelden andere tarieven.

Wil je weten wanneer de training start? Klik dan hier

Meld je aan


Ervaringen van deelnemers

JvD, ondernemer

“Omdat ik wel wist dat ik het niet alleen erg druk had, maar me ook erg druk maakte, heb ik deelgenomen aan de Mindfulness training bij Helen. De training zelf is intensief, soms confronterend, en vooral bevestigend in wat je eigenlijk al weet, maar waar je te weinig aan toe komt: Een mens heeft echt rust nodig in het leven. Juist door de intensiteit van de training leer je die rustpunten te nemen. Zo wordt de drukte in je leven niet direct minder, maar je hoeft je niet meer overal zo druk om te maken. Ben ik veel veranderd door de training? Vast niet, de aard van het beestje en de situatie waarin je leeft zijn niet zomaar omgezet, maar ik ben me wel veel bewuster van de drukte, en zoek en waardeer de rust meer. Zodat ik ook echt energie en kalmte uit die rustpunten kan halen.

Mijn reis is nog lang niet af, maar het deel bij Helen heeft me wel veel verder gebracht dan ik had durven hopen.”

Benno, ondernemer

“Als ondernemer heb ik nogal eens te maken met stress, na een lange stressvolle periode kwam ik 1 ½ jaar geleden met Helen in contact en heb bij haar de mindfulness training gevolgd. Door het volgen van de training heb ik geleerd beter met stress om te gaan, en heb ik er minder last van. Hierdoor zit ik aanzienlijk prettiger in mijn vel.

Voor mij is Helen een fantastische trainer bij wie ik me direct op mijn gemak voelde. De lessen waren heel goed voorbereid en de trainingsruimte en het lesmateriaal zeer goed verzorgd. Ik was voor aanvang een beetje huiverig om dit avontuur in een groep aan te gaan maar achteraf is het juist een verrijking geweest.

Het was en is voor mij erg lastig om voldoende tijd te vinden om de oefeningen te doen. Gelukkig heb ik geleerd om gedurende de dag korte momenten te vinden om in het hier en nu te zijn. Daarnaast is het maandelijkse mindful moment voor mij de ideale gelegenheid om het geleerde weer even onder de aandacht te brengen en met een verfriste mindset aan de maand te beginnen.

Dank je  Helen.”

Liesbeth

“Tijdens het herstelproces van mijn burn-out kwam ik in contact met Helen van Dijk. Ik was op zoek naar een praktische training om meer rust in mijn hoofd te krijgen en minder op de automatische piloot te functioneren. De mindfulnesstraining bleek precies datgene te zijn wat ik nodig had. De training duurt 8 weken en omvat veel oefeningen die je eenvoudig thuis kunt uitvoeren. Stapje voor stapje leer je om aandacht te geven aan kleine (en ook grote) dingen, handelingen, gedachten. Aandacht waarmee je leert wat je daadwerkelijk voelt en nodig hebt. Maar ook leren om met mildheid en meer compassie naar jezelf te kijken.
De training ligt inmiddels een paar maanden achter mij, en ik merk dagelijks hoeveel profijt ik er van heb. Ik ben bewuster met alles bezig, doe geen 10 dingen meer tegelijk en ik weet wanneer het tijd is om even een stapje terug te doen en mijn rust te pakken. En dat geeft ruimte. Ruimte om meer te genieten en blijer in het leven te staan. 
Helen heeft de training op een duidelijke, praktische manier gegeven. Zij heeft aandacht en respect voor iedere deelnemer. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.”